www.belgium.be Logo of the Belgian government
Noir/Jaune/Rouge

Authentificatie met Token

Sinds 31 januari 2024 is authentificatie met een token niet langer mogelijk

 Je hebt geen door België uitgereikte eID en je wilt toegang tot onze online overheidsdiensten

 • Je hebt verschillende opties, afhankelijk van je situatie en de toepassing die je nodig hebt:
  • Je kunt je inschrijven bij een registratiekantoor. Er is er een in Brussel (FOD Strategie en Ondersteuning - DG Digitale Transformatie), maar je kunt ook naar een gemeente gaan die een plaatselijk registratiekantoor heeft.
  • Heeft jouw land een authenticatiesysteem dat op Europees niveau wordt erkend? Het heet eIDAS staat voor ‘Electronic Identification And Trust Services’ en refereert naar de Europese regelgeving ‘Regulation (EU) 910/2014’.  Deze regelgeving heeft als doel ‘grensoverschrijdende digitale transacties (interoperabiliteit) tussen burgers van de Europese Unie te faciliteren, om zo de economische en sociale ontwikkeling tussen de deelnemende landen te stimuleren’.
 • U krijgt het overzicht te zien van landen die reeds een actief elektronisch identificatiemiddel hebben, door te kiezen voor ‘Aanmelden met Europees erkend inlogmiddel’ bij de aanmelding.

  Hierna kiest u het land waar uw identificatiemiddel is uitgegeven.

  De lijst van de landen wordt continu uitgebreid naargelang er meer elektronische identificatiemiddelen kunnen worden gebruikt voor de aanmelding.

  Wat is eIDAS?

 • Kun je geen van de bovenstaande opties gebruiken? Dan is ForReg precies wat je nodig hebt.
 • ForReg (Foreign Registration) is een toepassing waarmee de FOD Financiën personen zonder een Belgische authenticatiemethode (eID, Itsme en TOTP) of eIDAS toegang kan verlenen tot zijn toepassingen. ForReg biedt aan die personen een alternatieve validatieprocedure zonder dat zij zich fysiek naar ons land moeten verplaatsen.
 • Wat is ForReg